Παραλία Γλυφάδας

Είναι καλοκαίρι ,έχει ήλιο ,ακούς Γλυφάδα...

και η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό είναι η θάλασσα.Αυτό βεβαίως είναι λογικό βρίσκεται στα Νότια , αποτελεί καλοκαιρινό προορισμό,προσελκύει κόσμο από όλη  την Αθήνα τα καλοκαίρια ,ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πως ελάχιστες φορές όλος αυτός ο κόσμος κάνει μπάνιο στην Γλυφάδα. Αυτή είναι και η αντίφαση , μία παραλιακή πόλη να διαθέτει μία παραλία την οποία δύσκολα επισκέπτεται για μπάνιο ο κόσμος και η οποία είναι αντικειμενικά κατώτερη σε σύγκριση με τις παραλίες των γειτόνων της!(Βούλα , Βουλιαγμένη)

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η παραλία της Γλυφάδας πέφτει στην αχρησία και πως δεν αποτελεί πόλο έλξης και σημείο συνάντησης για δεκάδες ανθρώπους. Το παράλογο μα ευχάριστο με την παραλία είναι πως χρησιμοποιείται για αρκετούς άλλους σκοπούς εκτός του μπάνιου.Τα καλοκαιρινά βράδια η παραλία μετατρέπεται σε ένα εναλλακτικό στέκι για πολλούς νέους-και μη- οι οποίοι βρίσκουν τρόπο να περάσουν το χρόνο  τους με διαφορετικό τρόπο.

Η παραλία της Γλυφάδας δεν γνωρίζει περιορισμούς ,απότελει το σπίτι ανθρώπων κάθε ηλικίας.Από τον όμορφο περίπατο ενός ζευγαριού στο ρεπό του μέχρι τις ρομαντικές στιγμές αργά το βράδυ μεταξύ ενός ζευγαριού νέων ανθρώπων.Από μια ήρεμη συζήτηση δύο φίλων με τη συνοδεία μιας μπύρας, οι οποίοι σκέπτονται πως μετά το καλοκαίρι καλούνται να ξεκινήσουν να χτίζουν την ζωή τους , μέχρι μια off the record συζήτηση δύο συνεργατών που προσπαθούν να ξεφύγουν από το φόρτο εργασίας της ζωής που οι ίδιοι οικοδόμησαν.Από την παρακολούθηση του ηλιοβασιλέματος μέχρι άργα την νύχτα με τη συνοδεία του φεγγαριού.Από...μέχρι...

Όλα αυτά είναι στιγμές και μας αποδεικνύουν πως αν κάποιος έχει κέφι και όρεξη μπορεί να περάσει καλά μακριά από ένα “κυριλέ” μέρος , μακριά από τα φώτα και τις κάμερες , μακριά από τον πολύ κόσμο,βάζοντας και μια φορά το “φαίνεσθαι” σε δεύτερη μοίρα.

Ένα παιχνίδι λοιπον , το άναμμα μίας φωτίας , ποτά ,γέλια και άλλα πολλά είναι αρκετοί λογοί  που κάνουν  άσκοπο το  να ψάχνει κανείς τους λόγους που η παραλία της Γλυφάδας δεν είναι και ο δημοφιλέστερος προορισμός για τις καλοκαιρινές βουτιές . Αρκεί που είναι γεμάτη τα βράδια , γεμάτη όχι τόσο από ανθρώπους αλλά από στιγμές ,στιγμές οι οποίες δεν χωράνε σε μαγαζιά και πάρτυ,στιγμές που μας αφήνουν με ένα χαμόγελο όταν πάλι επιστρέφουμε στην ίδια παραλία.

 

 Ορφέας Κοΐδης

SOUTHERN'S SONG OF THE DAY