Κρυφές νότιες παραλίες

Κάθε μέρα το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο...

και τα Νότια ξεκινούν να θυμίζουν από τώρα νησί καθώς σιγά σιγά όλη η Αθήνα κατεβαίνει προς τα κάτω! Καθώς λοιπόν, οι πιο γνωστές παραλίες των Νοτίων αρχίζουν να γεμίζουν ασφυκτικά δεν είναι λίγοι και εκείνοι που επιθυμούν να κάνουν το μπάνιο τους κάπου ήσυχα χωρίς όμως να αποχωριστούν τα Νότια Προάστια.

Το Southern αποκαλύπτει τις κρυφές και μη παραλίες για μία εναλλακτική εμπειρία. 

1.Λιμανάκια: Η πάλαι ποτέ κρυφή παραλία των Νοτίων Προαστίων αμέσως μετά την λιμνη Βουλιαγμένης αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική επιλογή για τις καλοκαιρινές βουτιές. Μπορεί βέβαια τα τελευταία χρόνια να συναντιούνται εκεί όλοι όσοι θέλουν ένα ήσυχο μπάνιο με αποτέλεσμα αυτό να μην είναι και τόσο ήσυχο ωστόσο τα γαλαζοπράσινα νέρα γρήγορα σε κάνουν να ξεχάσεις ότι έχεις και άλλους γύρω σου!

2.Ωκεανίδα: Πηγαίνεις προς Ακτή Βουλιαγμένης και καταλαβαίνεις πως ούτε να παρκάρεις δεν μπορείς! Η ιδανική λύση απέχει μόλις 200 μέτρα και είναι η Ωκεανίδα. Μία ήσυχη και ελεύθερη παραλία η οποία αποτελεί την καλύτερη επιλογή για χαλάρωση.Αν ωστόσο κάποιος είναι λάτρης της κολύμβησης θα χρειαστεί να περπατήσει αρκετά μέτρα καθώς τα νερά είναι αρκετά ρηχά. Από την άλλη όμως τα ρηχά νερά κάνουν την παραλία ιδανική για οικογένειες και για παιχνίδι. 

3.Ribas beach: Βρίσκεται στη Βάρκιζα απέναντι από τον πολυχώρο Ribas Riviera από όπου και φέρει το ονομά της. Πρόκειται για μια καθαρή παραλία με ελάχιστο συνήθως κόσμο.Η παραλία είναι γνωστή για τους πολύ ψηλούς της βράχους από όπου οι πιο τολμηροί συνήθως επιχειρούν βουτιές. 

4.Καβούρι: Το καβούρι αποτελεί μια ακόμα εξαιρετική απόδραση για μπάνιο. Με καθαρά νερά και αρκετό πράσινο να την περιβάλλει συνθέτει μία ξεχωριστή εμπειρία. Η παραλία στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι ελεύθερη , ωστόσο υπάρχουν και μερικά καφέ-bars που διαθέτουν ξαπλώστρες και ομπρέλες δίνοντας έτσι μία άλλη επιλογή. 

Tip: Η καλύτερη επιλογή είναι να επισκεφθείς την παραλία με ποδήλατο αφού η διαδρομή κατα μήκος της Αθηναϊκής ριβιέρας είναι η καλύτερη δυνατή στα Νότια Προάστια!

 

Ορφέας Κοΐδης

 

w video of the day