Πάνος Καραντζιάς

The Golf Swinger...

Ο Πάνος Καραντζιάς είναι ο πιο αναγνωρισμένος Έλληνας golfer αυτή τη στιγμή, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του τις μεγαλύτερες διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο συνδυασμός, του ήθους που τον διακατέχει, μαζί με την αψεγάδιαστη τεχνική του και την σκληρή δουλειά, τον έχουν οδηγήσει στην ελίτ του Golf.

Θα τον βρούμε να κάνει μαθήματα στο γήπεδο golf της Γλυφάδας μας, ένα από τα ωραιότερα γήπεδα της Ευρώπης, εκεί όπου είναι το δεύτερο σπίτι του.

Πότε έπαιξες πρώτη φορά golf;

Μέσα στο γκολφ μεγάλωσα αλλά πραγματικά ξεκίνησα στα 7 μου. Στα 15 μου κατάλαβα ότι αυτό ήταν που θα ήθελα να κάνω μια ζωή. 

Ποιος ήταν ο μέντορας σου;

Δάσκαλος μου και μέντορας μου ήταν ο πατέρας μου, ο οποίος έχει κερδίσει και ένα πανευρωπαϊκό αγώνα το 1983 στην Ελβετία.

Πες μας κάτι απίθανο που σου έχει συμβεί σε μάθημα;

Ένα από τα πιο απίθανα πράγματα που μου έχει συμβεί σε μάθημα είναι να περιμένω να έρθει ο μαθητής και ξαφνικά να εμφανιστεί ο Arnold Schwarzeneger και με ρωτάει αν είμαι εγώ ο προπονητής που θα παίξουμε μαζί. Aυτό συνέβη στην Γενεύη το 2002.

Είναι ακριβό άθλημα το golf;

Το γκολφ είναι πλέον ένα προσιτό οικονομικά άθλημα και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Στην ακαδημία νέων γκολφ κάθε ΣΚ γίνονται μαθήματα με κόστος 40 ευρώ το μήνα με δωρεάν εξοπλισμό. Το θεωρώ πιο φθηνό και από μια ακαδημία ποδοσφαίρου.

Στα νότια ισχύει ότι έχουμε ένα από τα καλύτερα γήπεδα; 

Το Γκολφ της Γλυφάδας σαν γήπεδο συγκαταλέγοταν  στα πιο δύσκολα και πιο όμορφα γήπεδα της Ευρώπης για πολλά χρόνια. Επισης είχε φιλοξενήσει και το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1979.

Πας συχνά σε αγώνες στο εξωτερικό;

Από το 2010 έως και το 2013 αφιερώθηκα αποκλειστικά σε αγώνες στο εξωτερικό, Ευρωπη και Αμερικη με αρκετές διακρίσεις. Πλέον παίζω λιγότερους αγώνες και έχω αφιερωθεί στην προπονητική. 

Που μπορούμε να σε βρούμε;

Μετά από 10 χρόνια προπονήσεων στο εξωτερικό σαν έδρα έχω το γκολφ της Γλυφάδας, ένα γήπεδο που υπεραγαπώ.

 

Southern Team

 

 

w video of the day