Δήμητρα Σταυροπούλου

Ο λόγος που αγαπήσαμε το functional strength...

Γνωρίσαμε την Δήμητρα Σταυροπούλου να δουλεύει πίσω από το bar και το πρώτο πράγμα που αναρωτηθήκαμε είναι γιατί έχει τόσο γυμνασμένα χέρια. 

Πριν να παραγγείλουμε ένα bloody mala cocktail η πρώτη λέξη που της είπαμε ήταν ότι μας έχει για πλάκα στο bras de fer. 

Όταν την ρωτήσαμε μας είπε ότι ασχολείται σχεδόν σε όλη της την ζωή με τον στίβο. Αυτός ήταν και ο λόγος που μόλις ένα χρόνο πριν αποφάσισε να κάνει επάγγελμα την γυμναστική. Ξεκίνησε λοιπόν να κάνει personal μαθήματα!!! 

Είπαμε και εμείς για να κάψουμε τα τρία τελικά υπέροχα bloody mala που μας έκανε και ακόμα να τα ξεχάσουμε να κανονίσουμε την επόμενη μέρα μία personal προπόνηση. 

Το δυνατό σημείο της Δήμητρας και αυτό που ασχολείται περισσότερο, είναι το functional training. Η λειτουργική δύναμη (functional strength) είναι η δύναμη που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας. Μας ξεκίνησε την προπόνηση με καθίσματα και σπριντ, τα οποία όπως μας είπε είναι εξαιρετικά παραδείγματα ασκήσεων λειτουργικής προπόνησης ενδυνάμωσης (functional strength training). Αυτές οι ασκήσεις ενεργοποιούν πολλούς μύες, σε αντίθεση με τις μεμονωμένες ασκήσεις, Χωρίς να καταλάβουμε πότε πέρασε η ώρα έπρεπε να πάει στο επόμενο personal το οποίο θα περιλάμβανε ασκήσεις με trx και medicine ball. 

Από τότε κάνουμε προπονήσεις με την Δήμητρα 3 φορές την εβδομάδα. Το αποτέλεσμα της δουλείας της, το πόσο ευχάριστη είναι η προπόνηση και κυρίως όλη η θετική ενέργεια της Δήμητρας που έχει και το μεγαλύτερο αληθινό χαμόγελο, είναι οι λόγοι που αγαπήσαμε το functional strength και τις ασκήσεις που έχουν να κάνουν με το βάρος του σώματος!!!

 

Southern Team

 

SOUTHERN'S SONG OF THE DAY