Αγαμέμνων Δρακονταειδής

Ο δικός μας Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος που εμπιστευόμαστε!

Ο Αγαμέμνων Δρακονταειδής αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Ρώμης “LA SAPIENZA”, ειδικεύτηκε στη Μαιευτική Χειρουργική Γυναικολογία στο Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας, στο Γεννηματά γενικό κρατικό Αθηνών και το μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ιατρικές εργασίες που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Θα τον βρούμε στα ιατρεία του στη Βούλα και στην Αλεξάνδρας.

 

1 Αγαμέμνων πως προέκυψε η Ιατρική και συγκεκριμένα η Μαιευτική - Γυναικολογία στη ζωή σου.

Η Ιατρική θεωρώ ότι είναι μια σπουδαία επιστήμη συνεχώς εξελίξιμη, γεγονός που εμένα προσωπικά με ελκύει ιδιαίτερα. Από μικρός είχα την επιθυμία να γίνω ιατρός όχι μόνο για το «θεραπεύειν», αλλά και το «προλαμβάνειν». Η επιλογή της Μαιευτικής - Γυναικολογίας προέκυψε στην πορεία. Ουσιαστικά, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην επηρεάσει κάποιον το θαύμα της ζωής και πως μπορείς εσύ ως προσωπικότητα και ως επαγγελματίας να συμβάλεις σε αυτό και όταν αναφέρομαι στη συμβολή εννοώ πως ένας μαιευτήρας – γυναικολόγος μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα, να κατορθώσει να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να γίνει μητέρα και πως μπορεί ένας μαιευτήρας – γυναικολόγος να σταθεί δίπλα σε ένα ζευγάρι και να  προσφέρει τις υπηρεσίες του όταν φέρνουν στον κόσμο το παιδί τους. Η μαγεία λοιπόν αυτή της φύσης, το μεγαλείο της γέννας και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο ήταν αυτά που καθόρισαν την ειδικότητα που επέλεξα.

2 Πως νιώθεις που ζεις καθημερινά το θαύμα της ζωής.

Νιώθω πολύ τυχερός που καθημερινά ζω το θαύμα της ζωής. Είναι πολύ όμορφη και ιδιαίτερη στιγμή η γέννηση ενός παιδιού και συνάμα ιερή. Μαζί με τη μητέρα που γεννά, μαζί με το ζευγάρι που βιώνει μια μαγική στιγμή ολοκλήρωσης, ένωσης και δημιουργίας, ειλικρινά είμαι ευλογημένος!

3 Τι πρέπει να προσέχουμε πιο πολύ? 3 συμβουλές.

Η πρώτη συμβουλή είναι απλή, θα πρέπει κάθε άνθρωπος είτε άνδρας είτε γυναικά να έχει στο μυαλό του και έχει να κάνει με την πρόληψη. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες δεν θα πρέπει να αμελούν και να αναβάλλουν τις προληπτικές εξετάσεις που θα πρέπει να κάνουν. Μια φορά το χρόνο θα πρέπει να επισκέπτονται τον γυναικολόγο τους για τον ετήσιο έλεγχο, ο οποίος περιλαμβάνει, το τεστ Παπ, την γυναικολογική εξέταση, τον υπέρηχο έσω γεννητικών οργάνων, την ψηλάφηση μαστών, την συνταγογράφηση εξετάσεων, όπως αιματολογικές εξετάσεις, υπέρηχος μαστών, μαστογραφία ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν (Ιπποκράτης).

Η δεύτερη συμβουλή έχει να κάνει με τη σωστή επιλογή συντρόφου και τη χρήση προφυλακτικού. Είναι πολύ σημαντική η χρήση του προφυλακτικού διότι προλαμβάνει ανεπιθύμητες κυήσεις και έτσι μια γυναίκα αποφεύγει τη διαδικασία της διακοπής κύησης, αλλά προστατεύει και από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τη διαδικασία της θεραπείας, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι απλή.

Η τρίτη συμβουλή έρχεται σε συνέχεια της δεύτερης και έχει να κάνει και αυτή με τη σωστή επιλογή συντρόφου, αλλά και την έγκαιρη λήψη αποφάσεων για τη δημιουργία οικογένειας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι σπουδές και η καριέρα καθυστερούν τη λήψη απόφασης για τη δημιουργία οικογένειας και την απόκτηση παιδιών και σήμερα  η γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με παράγοντες υπογονιμότητας περισσότερο από ποτέ. Η διερεύνηση υπογόνιμων ζευγαριών είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαι ιδιαίτερα στο ιατρείο και γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε τα ζευγάρια να ενημερωθούν σωστά,  να κατορθώσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους, να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και να αποκτήσουν παιδιά. 

 

Southern team

 

SOUTHERN'S SONG OF THE DAY